miercuri, 5 septembrie 2007

Vizita de Duminica:)





































Duminica am avut un dor teribil sa ies si sa fac photos, sa mai invat cate ceva si sa ma bucur si de o plimbare. Cum n-a fost chip de plecat la munte, m-am bucurat si de o vizita la Muzeul Satului.




Aflat intr-o zona aparte in parcul Herastrau, in mijlocul naturii, Muzeul Satului este unul dintre cele mai vechi muzee din Europa.Daca nu ai fost de multa vreme sa-i faci o vizita, acum este perioada anului in care verdele, desi in schimbare, ofera privitorului nuante deosebite, iar traditia este la ea acasa, acum este momentul sa petreci cateva ore intr-un spatiu rustic.

Situate pe zone (Transilvania, Dobrogea, Moldova...), casele taranesti aduc un iz de demult, iar linistea dintre alei te face sa te simti intr-o vizita la "bunici".Muzeul a fost infiintat in 1936, este creatia Scolii Sociologice Romane si la inceput avea numai 30 de case taranesti.


Casele mobilate cu obiecte specifice zonelor de unde provin, pastreaza aerul original al locului.


Simple, modeste, sau pline de culoare, casele au un farmec aparte cu florile la ferestre sau in curtea din fata lor.


Initial suprafta Muzeului era de aproximativ 5 ha, ajungandu-se azi la circa 15 ha.Fie ca stai sa te odihnesti, sa admiri luciul lacului , sa asculti pasarile sau sa contempli trecutul taranilor romani, gustul pe care ti-l lasa o vizita aici este unul foarte placut si timpul parca sta in loc.


Interioarele sunt amenajate dupa tipicul fiecarei regiuni, nu lipseste portul taranesc, lazile de zestre, mobilierul fabricat manual si nici obiecte de lemn sculptate sau usi vopsite traditional.


Inca de la intrare capitala ramane undeva in spate si locul i-l ia un spatiu al traditiei, al rusticului si al lemnului.

Niciun comentariu: