marți, 30 octombrie 2007

Ciucas in umbre tacute






















Am fugit iar si tare bine a mai fost in munti....la Cheia again..de data asta am facut un traseu pana la Cabana Ciucas de la Cabana Muntele Rosu..






Ceata multa, dar imaginea padurii a fost fascinanta, a fost minunat pentru ca am prieteni grozavi si pentru ca muntele toamna e o poveste....






Fotografiile au fost facute pe o vreme ireala...

duminică, 21 octombrie 2007

Culinare de Barcelona
























































Da, recunosc ca sunt o gurmanda si ca sunt fascinata de gust...










de fiecare data cand plec de acasa testez, oriunde ma duc mancarea, fie ca se intampla in tara sau afara, ma fascineaza, culoarea, gustul, mirosul..unei mancari..










Acest mini fotoreportaj este unul despre aspectul fructelor, legumelor , semintelor si a altor "gustari" din Barcelona..










Am incercat mancare spaniola, frantuzeasca, italieneasca, ungureasca, chinezeasca, japoneza(preferata mea!), turceasca(o ador!), gatita de bucatari autohtoni...










Voi continua sa testez de cate ori am ocazia mancarea tarilor pe care le vizitez pentru ca am astfel ocazia sa testez cultura culinara...si sa-mi lase gura apa inainte de a ma infrupta din divinele gateli...sper sa avem toti ocazia cat mai mulor "vizte culinare" si-aici acasa si peste hotare..

vineri, 19 octombrie 2007

Traditii ratacite




































La bunici e locul unde pentru unii dintre noi nu s-a intamplat nimic, dar pentru altii s-a intamplat totul: aici am aflat prima oara cum e sa muncesti, caci in satele romanesti se traia si inca se traieste doar din ceea ce gospodaresti tu la casa ta. E locul unde am invatat sa rad, sa plang, sa ajut, sa ascult apele, sa admir padurea si sa apreciez roadele naturii.
Aici, la casa bunicilor, am trait minunea copilariei libere, a jocului si a frumusetii pe vai si dealuri, nu departe de Parang.
Aceste fotografii redau detalii ale traditiei din Oltenia, detalii ale unui stil de viata, ale unui timp ce pare ca nu schimba nimic in trecut, dar marcheza cu siguranta viitorul.
Simplitatea traiului de la tara nu m-a impiedicat niciodata sa apreciez painea copata pe vatra, mamaliga rasturnata direct pe masa de lemn, perele pastrate peste iarna intre boabele de porumb sau strugurii atarnati de grinda beciului.
Aici oamenii isi iubesc pamantul, aici padurea le e sora, iar apele bucuria. Tot aici te simti intr-o poveste a lui Creanga unde copiii sunt toti un Nica, unde bunicii sunt toti a doua mama.
Daca amintirile sunt vii, daca emotia e mereu aceeasi cand revin in aceste locuri, motivul e unul singur, fiecaruia dintre noi ii e dat un loc in care sa traiasca ceva unic si acel loc ii ramane etern in suflet. Pentru mine la bunici, in Oltenia, regasesc povestea unei copilarii fericite.

miercuri, 17 octombrie 2007

Castelul Huniazilor-Hunedoara






















Sau castelul Corvinilor..este un loc in care istoria iti vorbeste printre ziduri, unde oamenii ce-l ingrijesc sau canta in el au un aer de poveste.






Ridicat in secolul al XV-lea de catre Iancu de Hunedoara, se impune atat prin asezarea pe un deal al Hunedoarei, parca sta de veghe la viata hunedorenilor.






Daca m-a impresionat? M-a impresionat ce a fost si ce ar putea fi. Din pacate nu exista fonduri pentru ca statul nu lasa castelul sa capete autonomie, iar investitiile sunt aproape nule.






In ciuda dezamagirii, ca si arhitectura, ca istorie imprimata in fiecare sala vizitata, acest castel e impozant, fiind unul din locurile unde se fac adesea filmari pentru filme din tara si din strainatate.






Orice vizita contribuie la investirea in castel, asadar, sunteti bineveniti sa-i calcati pragul.






Aceste fotografii au fost facute pe 8.10.2007.






marți, 2 octombrie 2007

Cheia in Toamna
























































Toti incercams a scapam de monotonie si de nebunia de la oras..Acum cand toamna sta la usi si la ferestre, acum cand parca nu doar hainele ceva mai groase anunta venirea toamnei, acum am dat o fuga la Cheia, batuta de turisti, dar mult mai putini decat pe Valea Prahovei...semn bun!










Minunea vine din natura...miracolul culorii e nu numai incantator, dar si coplesitor.










As fi vrut sa merg mai mult de o jumatate de zi prin munti, dar uneori "picul" acela insemana cat o saptamana prin munti.










Frunzele cu ale lor culori intrepatrunse, linistea deplina, susurul molcom al apelor, cerul de un senin tulburator, toate fac sa pornesti pe Cheite cu gandul la bine, la frumos, la tinerete, la inceredere, optimism si de ce nu, la prietenie!










Traseul spre Cheite e marcat cu triunghi albastru si are un grad de dificultate foarte mic, doar ca e musai sa nu mergi in adidasi, sanadale, balerini si alte incaltari tipice capitalei..Bocancii a u multe de spus aici, spun totul:)










Traseul e destul de scurt...1 ora jumatate daca te opresti sa admiri peisajul, curgerea apei sau stai pe un trunchi adormit..cu nasul la soare..










Distanta pana la Cheia se parcurge in maxim doua ore si jumatate din Bucuresti.










Va las sa admirati sau sa visati la o toamna la munte..