joi, 27 septembrie 2007

Licarirea din ochii lumii











Am o veste nastrusnica...de-abia pot sa va spun si voua, as spune insa intregii lumi..




Dom'le exista oameni care iubesc, unii se iubesc pe sine, altii iubesc pur si simplu fiecare clipa, dar cei care-i iubesc pe altii deja ma impresioneaza teribil!




E interesant cum sunt oameni care se bucura chiar si de racoarea de-afara, de o noua zi, fie ea si la job(trebuie sa recunosc ca e minunat sa te duci cu drag la job!




Oricum ar fi lucrurile, cel mai important este sa te judeci pe tine si sa-i lasi pe ceilalti sa se judece singuri..




Acus vine vestea cu mot in frunte, ma voi da peste cap sa nu va supar, ba din contra sa va incant privirea cu noi fotos si de-abia astept ca al meu concediu sa devina o goana dupa noi romanii..asa cum suntem.....vom vedea ce si cum, acus v-am spus deja destul....restul il ghiciti voi...si de nu am eu grija sa-l vedeti:)




Sunt cam cu timpul in piuneze, dar reusesc eu sa le scot la capat...




Hai ca va pup si ne vedem, auzim, intalnim..curand:)




Me and my monkey:)

duminică, 23 septembrie 2007

Toamna in Geneva























Pasarile din Geneva par a fi "umane", stai cu ele de vorba si ceea ce inteleg sigur este ca le placi si te trezesti ca te ciupesc de mana, doar, doar le-ai adus ceva de mancare si acolo in rucsacul din spate ascunzi merinde...




Toamna in Geneva e o culoare in sine, iar linistea e la ea acasa..

luni, 17 septembrie 2007

Tacerea florilor





































Dimineata parfumul florilor este mai puternic, in timpul zilei isi pierd din miros, ca pe seara, cele mai multe sa se inchida si o data cu retragerea lor si mirosul sa se diminueze. E drept ca nu toate florile isi pierd mirosul sera, din contra, pentru unele dintre ele atunci parfumul lor devine mai puternic.








Pentru mine florile sunt mai mult decat forma, culoare si miros, sunt o lume aparte in care fiecare floare in parte are semnificatia ei, o lume in care doar cei sensibili se simt in largul lor.








Exista oameni care spun ca nu le plac florile, mie nu-mi place sa le rup, prefer florile in ghiveci, asa sigur vor trai mai mult.








Fotografiile au fost facute langa Bucuresti, in gradina mamei mele, care e fascinata de flori si le ingrijeste cu o daruire demna de admiratie.








Florile nu canta, ele tac, dar vorbesc prin forma, culoarea sau parfumul ce le invaluie.

vineri, 7 septembrie 2007

Prin Crai





























Muntii Piatra Craiului sunt cei unde de obicei nu pune piciorul oricine. De o frumusete aparte, nu tocmai batuti de turisti precum este Valea Prahovei, acesti munti sunt atractia alpinistilor si a celor dornici de drumetii pe creste.Se intinde pe o lungime de 22 de Km, sunt formati din calcar si se situeaza intre vaile Barsa si Dambovita.Varful cel mai inalt se afla la o altitudine de 2244m si poarta numele de Vf. La OmCabanele cele mai vizitate sunt: Curmatura, Plaiul Foii si Cabana Gura Raului, locuri unde oamenii se simt bine, sunt primiti cu voiosie, iar povestile de seara sunt incantatoare.Cheile Zarnestilor au fost vreme indelungata sub atentia speologilor, care au facut cercetari indelunge asupra Avenului de sub Coltii Grindului.Zona Cheilor este deosebit de interesanta prin modul de formare cat si prin aspectul aparte, au chiar o istorie cinematografica, cadre din filme ale marilor scriitori romani s-au tras aici.

miercuri, 5 septembrie 2007

Vizita de Duminica:)





































Duminica am avut un dor teribil sa ies si sa fac photos, sa mai invat cate ceva si sa ma bucur si de o plimbare. Cum n-a fost chip de plecat la munte, m-am bucurat si de o vizita la Muzeul Satului.




Aflat intr-o zona aparte in parcul Herastrau, in mijlocul naturii, Muzeul Satului este unul dintre cele mai vechi muzee din Europa.Daca nu ai fost de multa vreme sa-i faci o vizita, acum este perioada anului in care verdele, desi in schimbare, ofera privitorului nuante deosebite, iar traditia este la ea acasa, acum este momentul sa petreci cateva ore intr-un spatiu rustic.

Situate pe zone (Transilvania, Dobrogea, Moldova...), casele taranesti aduc un iz de demult, iar linistea dintre alei te face sa te simti intr-o vizita la "bunici".Muzeul a fost infiintat in 1936, este creatia Scolii Sociologice Romane si la inceput avea numai 30 de case taranesti.


Casele mobilate cu obiecte specifice zonelor de unde provin, pastreaza aerul original al locului.


Simple, modeste, sau pline de culoare, casele au un farmec aparte cu florile la ferestre sau in curtea din fata lor.


Initial suprafta Muzeului era de aproximativ 5 ha, ajungandu-se azi la circa 15 ha.Fie ca stai sa te odihnesti, sa admiri luciul lacului , sa asculti pasarile sau sa contempli trecutul taranilor romani, gustul pe care ti-l lasa o vizita aici este unul foarte placut si timpul parca sta in loc.


Interioarele sunt amenajate dupa tipicul fiecarei regiuni, nu lipseste portul taranesc, lazile de zestre, mobilierul fabricat manual si nici obiecte de lemn sculptate sau usi vopsite traditional.


Inca de la intrare capitala ramane undeva in spate si locul i-l ia un spatiu al traditiei, al rusticului si al lemnului.